Oplev Yoga Nidra

Swami Janakananda CD: Oplev Yoga Nidra CD - Remasteret

Inspiration til et rigere liv

To dybdeafspændinger fra Nyasa Tantra, vejledt af Swami Janakananda.

Det eneste du behøver gøre er at ligge ned og lytte til instruktionerne – helt stille og med lukkede øjne.

Forlaget Bindu, 2012: REMASTERET
ISBN: 9789197789417
Spilletid: 78 min.
Sprog: dansk

Fås på dansk, engelsk og svensk i remasterede udgaver

Oplev Yoga Nidra - Remasteret på dansk kan nu også downloades og købes i iTunes. Når du køber den i iTunes kan du samtidig downloade Den lille bog om Yoga Nidra.

Oplev Yoga Nidra (Remasteret) - Swami Janakananda

„Afspænding er en tilstand, som bedst opnås ved brug af en teknik der er udviklet med det formål at udløse og opretholde denne tilstand. Blodtrykket normaliseres, immunforsvaret styrkes, hjernen slapper af og samarbejder bedre. Alle kroppens organer og sanser får en hvile, som søvnen sjældent giver. Derfor skærpes sanserne og du føler dig veloplagt bagefter.

Jo bedre du kender Yoga Nidra, jo lettere glider du ind i den afspændte tilstand. Og efterhånden som du lærer harmonien at kende kan du fremkalde den på et øjeblik – midt i dagens aktiviteter.

Det særlige ved Yoga Nidra er at den berører alle dele af dit væsen med de forskellige metoder som den indeholder. Efter en grundig bevidstgørelse og afspænding af krop og sind bruger jeg bl.a. chakraernes mantra (bestemte lydstavelser) og visuelle symboler – til at vække og harmonisere disse energi- og bevidsthedsområder.

Roop Verma blev i denne forbindelse inspireret til som den første at indspille chakraernes ældgamle musiksymboler – dem oplever du sammen med min tekst og vejledning under den dybe Yoga Nidra."

Swami Janakananda

Oplev Yoga Nidra CD - Remasteret

Indhold på Cd'en:

1. Helheden i din natur
Afspændingen Yoga Nidra til lyde fra moder jord. Komponeret og vejledt af Swami Janakananda. 20:10

2. Rejse gennem oplevelsens univers
Musik komponeret og spillet på Swara-Mandala harpe af Roop Verma. 12:28

3. Opdagelsen af dig selv
Den dybe Yoga Nidra. Afspændingen er tilpasset og vejledt af Swami Janakananda, til musik på Swara-Mandala harpe og sitar af Roop Verma. 45:17

Læs også:
Den lille bog om Yoga Nidra, på 24 sider, en enestående tekst, udvidet og ny-redigeret. Den fortæller om baggrunden til Yoga Nidra, og beskriver hvordan man kan få det fulde udbytte af de to afspændinger. Følger med Cd’en.

Yoga Nidra dybdeafspændingerne er god hjælp til stresshåndtering, mental træning og meditation. Videnskabelig research har endda vist at brugen af Oplev Yoga Nidra kan give op mod 65% forøgelse af lykkehormonen Dopamin.

Skrevet og sagt om Yoga Nidra

"Min mest afslappende træning nogensinde:
Jeg er begyndt at lave tyve minutters daglig yoga nidra (det vil sige, at det har jeg gjort den seneste uge) – og det er den fedeste måde at træne på – da den sådan set bare kræver, at du ligger dig ned og lukker øjnene. Det er en ikke-aktiv form for yoga, hvor du systemisk dybdeafslapper hver eneste muskel i kroppen og forbereder sindet på dyb søvn. Træningen kræver blot, at du er bevidst og lyttende. I flere årtier har det være videnskabeligt bevist, at yoga nidra forbedrer dit immunforsvar, normaliserer dit blodtryk, reducerer stress, angst, hovedpine, mavepine og brystsmerter. Det har selv hjulpet soldater til at håndtere post-traumatisk-stress-disorder.
Jeg laver det til cd’en ”Oplev Yoga Nidra..."
Karen Pallisgaard, Sundhedsredaktør, ugebladet Femina

„Hjemme anvender jeg "oplev yoga nidra" cd´en 2 - 3 gange om ugen. Den afslapning jeg oplever er helt fantastisk. Jeg har opdaget, at min verbale forståelse forstærkes, når jeg praktiserer yoga nidra. Minder, oplevelser og erfaringer siver frem og jeg oplever at mit forhold til mig selv forandres langsomt men sikkert. Mit selvværd styrkes - og jeg bliver mere og mere omsorgsfuld overfor mig selv (venlig, tålmodig og tilladende). Det føles ekstremt godt. Som oplevelsen af at finde ro og føle sig befriet nu og da. Hilsen."
Anneli Wiberg

„Vi regnede ikke med at de mediterende i den grad var i stand til at styre deres bevidsthed."
Hjerneforsker Troels Kjær, Kennedy Instituttet

„Jeg har haft Oplev Yoga Nidra CD'en en måneds tid. Jeg synes instruktionerne på CD'en er klare og enkle at følge. Jeg bruger den lange dybdeafspænding som det første hver morgen og tidligt om aftenen den korte version og en meditation. Jeg føler mig definitivt mere afspændt og allerede nu bedre i stand til at håndtere hverdagens modgange, og det ser ud til at virkningen vinder i styrke. Det er en glæde at lave Yoga Nidra og jeg har ikke haft brug for selvdisciplin for at motivere mig selv. Jeg ville ønske jeg havde fundet denne CD for mange år siden da jeg har lidt af depressioner gennem lang tid og jeg er overbevist om at Yoga Nidra allerede har hjulpet. Endnu en gang tak for Oplev Yoga Nidra CD'en."
Margaret Green, UK

„Jeg oplevede virkningen af min første Yoga Nidra mange timer efter.Det er svært at beskrive, jeg var helt klart mere afspændt end jeg plejer, men slet ikke sløv eller doven, snarere det modsatte.

Det bliver ved med at forbløffe mig at disse tilsyneladende enkle instruktioner kan have så stærk en effekt. Min søvnkvalitet er forbedret meget siden jeg begyndte at bruge CDen."
Nicola Birch, Sverige

„Jeg er meget imponeret over CD’en. Jeg modtager mange anmodninger om at omtale forskellige CD’er som jeg ikke reagerer på, fordi kvaliteten ikke altid er særlig god. Denne CD er mere end undtagelsen der bekræfter reglen, heraf min begejstring. Jeg nyder den ikke bare fordi den er et kvalitetsprodukt, men fordi jeg ud fra instruktionerne og stemmen som vejleder kan mærke, at visdom og erfaring, sammen med en mild styrke og kraft er grundlaget for Swami Janakanandas vejledning af dybdeafspændingerne."
Lisa McColley Anderson, Spirit Links, USA

Efter kurset har jeg fortsat med at bruge Yoga Nidra CDen og jeg har opdaget andre fordele, som f.eks. mindre uro og forbedret søvn. Jeg er vældig taknemlig for at Swami Janakananda formidler sådan en vidunderlig gave til menneskeheden. Tak."
Liam Phillips, Australien

„Det er et hit, hvis man kan sige hit om en afspænding."
A. Thomson, terapeut og New Age boghandler i England

„Efter at i adskillige år have ført en stresset tilværelse med et arbejde som næsten ødelagde min evne til at leve i nuet, er jeg igen begyndt at glædes ved hver ny dag, at ikke unødig bekymre mig om morgendagen. Jeg har lært at le igen. Jeg synes det er fantastisk."
E. Berg, Ludvika, Sverige

"Yoga Nidra ligner ikke noget jeg tidligere har hørt. Den akkompagneres af naturlyde, og af den indiske musiker Roop Verma. Blandt andet spilles lydsymboler for de forskellige chakra, fra den musiktradition som kaldes Nada Yoga. Oplevelsen af en sådan øvelse bliver naturligvis individuel. Selv finder jeg den helt fascinerende. Jeg føler mig opfrisket og vitaliseret efter øvelsen, og jeg har i sinde at fortsætte med den."
Nils-Olof Jacobson i tidsskriftet Sökaren i Sverige

„Yoga Nidra er meget mere end en dyb afspænding; det er en total oplevelse, der berører og vækker alle dele af dit væsen."
Swami Janakananda

Mere information om Yoga Nidra, dybdeafspænding:

Læs mere om Yoga Nidra i Bindu nr 27, som udelukkende handler om Yoga Nidra.

Læs om denne, den originale Yoga Nidra af Swami Janakananda og Roop Verma

--------------------------------

Hvor kommer den fra?

Hvordan bruges den?

Og om den videnskabelige forskning som har fundet sted i København, Dianalund og London ved årtusindskiftet

Artiklerne er samlet i tidskriftet Bindu, nr. 27:

Leder

Meditativ Dybdeafspænding

Den afspændte tilstand og videnskaben

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra

Tantra og Yoga Nidra – om traditionen bag Yoga Nidra

Hvad de dog bruger det til

Forøget dopamin- produktion medens man ligger og lytter til Cd'en "Oplev Yoga Nidra" af Swami Janakananda.
En artikel, om den videnskabelige forskning gjort på denne Yoga Nidra i London, er under udarbejdelse på dansk – med bidrag fra dem som blev målt i undersøgelsen.

The first scientific study, done in Copenhagen is published in the magazine: Human Brain Mapping , Volume 7 Issue 2, pages 98-105, Published Online

The second study done in London and Denmark is published here >>
Unfortunately in this abstract the scientists have not clarified that, what they call the "meditation", is actually the Yoga Nidra. However, this is clear in the paper itself.

Mobil Navigation

Du får adgang til hovedmenuen ved at klikke på ikonet ”3 linier”, øverst til højre på skærmen

Undermenu til de enkelte punkter i hovedmenuen vises, når du klikker på ikonet ”3 prikker og linier”, øverst til venstre på skærmen.