Frivillige i Håå

I karma yoga taler man ikke om kærlighed, og man kræver heller ikke kærlighed som et ideal for en anden at leve op til.
Karma yoga er en kærlighedshandling.

– Swami Janakananda

Ashrammen ved Håå Retreat Center

Håå Retreat Center drives af en gruppe yogalærere, læreraspiranter og andre frivillige, der bor her året rundt.

Dette mini-fællesskab kaldes en ashram - et "yogaværksted" - et kreativt miljø, der understøtter din yoga og meditation, din sadhana.

Hvis du vil være frivillig hos os, er første skridt at deltage i et af vores længere retreats (mindst 10 dage).

Det er vigtigt, at du har haft oplevelsen af ​​at være elev på et retreat, inden du er her som frivillig. Det giver dig en fornemmelse af, hvordan vi arbejder, og hvad ashramlivet indebærer.

For at være frivillig på vores månedlange Kriya Yoga-retreat eller tre måneders Sadhana-retreat, skal du have deltaget som elev på et af disse.

Dit ophold i Håå er baseret på karma yoga, hvilket betyder, at du deltager i de forskellige opgaver på retreatcentret. Det kan være på vores økologiske landbrug, i køkkenet, rengøring, vedligeholdelse af husene og meget mere. Normalt laver vi karma yoga omkring 5-7 timer om dagen.

Lige så vigtig som karma yoga er din egen yoga og meditation. Vi starter tidligt om morgenen med meditation. Inden frokost har du tid til Yoga Nidra, eller åndedrætsøvelser og Shavasana. Nogle gange er der også tid til yoga sidst på eftermiddagen, før aftensmaden.

På nogle retreats er en del af undervisningen åben for frivillige at deltage i. Det kan for eksempel være guidet meditation, kirtan og sufi-dans eller foredrag.

At arbejde med dig selv er en dynamisk proces. I Håå lærer du at hengive dig til dette arbejde, uden at blive indadvendt eller selvoptaget. Du udvikler denne evne ved hjælp af vores rutiner, balancen mellem karma yoga, andre aktiviteter og din yoga sadhana. Som du sikkert forstår, er en ashram mere end et almindeligt kollektiv.

At udfolde sig, det er selve livets mening, og det er derigennem karmayogien når sin frihed.

Jo mere jeg giver mig hen til min opgave, jo mere føler jeg mig som en del af et større hele: noget der ikke bare drejer sig om mig, men om os alle sammen – om alt sammen.

– Swami Janakananda

Praktisk info

Efter din ankomst får du en grundlig genomgång av alla våra rutiner.

Kontakt os gerne, hvis du vil være frivillig, eller hvis du har andre spørgsmål!

Bliv yogalærer

Vores uddannelse til yoga- og meditationslærere har ashrammen som fundament.

Du kan vælge at deltage i vores træning, hvis du ønsker at bo i ashrammen i flere år, og bagefter kunne dele det, der er blevet din yoga, med andre.