Vælg en side

Lærerne på Håå Retreat Center

Swami Ma Sita Savitri Saraswati

kommer fra Island, hvor hun har læst sprogvidenskab ved Universitetet i Reykjavik. Spontane oplevelser i sin ungdom gjorde at hun blev tiltrukket af mystikkens vej og begyndte at søge en der kunne lære hende ægte meditation. Under sine studieår lavede hun yoga, men det var først da hun flyttede til København i 1982, at hun fandt det hun ledte efter. Hun deltog i kurserne ved Skandinavisk Yoga og Meditationsskole og i Swami Janakanandas undervisning.

Swami Ma Sita har gennem årene været aktiv som lærer ved skolens forskellige afdelinger i Århus, København og Stockholm. I 1991 flyttede hun til Håå Retreat og Kursuscenter, hvor hun nu underviser i yoga og meditation, er ansvarig for yogalæreruddannelsen og distributionen af Bindu-forlagets titler – og er med i ledelsen af kursuscentret.

Foruden omfattende undervisning i Håå og yogalæreruddannelsen, er der tre områder hvor Swami Ma Sita især er gået i dybden; Prana Vidya, Kirtan og sammen med Swami Janakananda underviser hun i Kriya Yoga på Et- og Tremåneders-Sadhanakurserne.

Mira

Miraleder Skandinavisk Yoga och Meditationskola i Stockholm. Hun er født og opvokset på Sveriges vestkyst udenfor Varberg og påbegyndte sin uddannelse på skolen i København, hvor hun boede i fem år. I denne periode var hun i sommermånederne drivkraften bag den økologiske grønsagsdyrkning i Håå.

I 1987 begyndte Mira at undervise på skolen i Stockholm. Foruden de daglige kurser i yoga og i meditation underviser hun regelmæssigt på virksomheder og helserejser.

Vasistha Jyoti

er født i Sri Lanka, men vokset op i Skotland. Siden han var helt ung har han praktiseret meditation og oplevet dets positive fordele på krop og sind. Det blev drivkraften i ham til at forsætte med at opdage sig selv. Yoga blev en del af hans dagligdag og da han hørte om den dybdegående træning som Skandinavisk Yoga og Meditationsskole kunne tilbyde valgte han at deltage på 3- månederskurset. Et år senere vendte han tilbage til ashrammen for at blive en del af yogalæreruddannelsen.

Vasistha Jyoti gennemgår nu en meditationslæreruddannelse på vores skole i København.

Shantiram

er fra Göteborg. Han kom i kontakt med yoga første gang som teenager, hvor han deltog i et aftenkursus på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole. Her opdagede han, hvordan yoga og meditation gav ham mulighed for at øge sin energi og kreativitet, og rettede i nogle år dette mod et intensivt arbejde med kunst. Efterhånden voksede der sig et ønske frem om at dele yogaen med andre, og han begyndte yogalæreruddannelsen i Håå.

Shantiram bor og arbejder idag på kursusstedet, blandt andet med biavl, og har også arbejdet med webbdesign for skolen. Han underviser i flere byer i Sydsverige.

Mariana Elvang

Mariana Elvang voksede op ved Sortehavet i Rumænien. Hun har boet i Danmark, hvor hun møtte Swami Janakananda i 2003 under en Satsang. Dette gjorde et stærkt indtryk på hende og i de kommende år deltog hun i flere retreater i Håå. Efter at have boet et stykke tid i ashramen i København besluttede hun at flytte til Håå og deltage i yogalæreruddannelsen.

Mariana laver god mad og er ansvarlig for både blomster og kæledyr og derved skaber en behagelig atmosfære i vores retreatcenter. Mariana underviser de nærliggende byer.

Kaivalyamurti

Kaivalyamurti er født og opvokset i Ljungby i Sydsverige. Under sin opvækst levede Kaivalyamurti et aktivt liv præget af sport, men ændrede efterhånden sit fokus hen imod musikken.

Efter en spontan impuls ønskede kaivalyamurti at lære at meditere, hvorefter han deltog i sit første kursus på Skandinavisk Yoga og Meditationskole i efteråret 2013. Efter at have brugt en del tid, både som deltager i skolens kurser, retreater og som frivillig på Håå Retreat Center, voksede ønsket om at intensivere arbejdet med sig selv, og Kaivalyamurti  flyttede ind i ashramen i Håå for at starte på yogalæreruddannelsen.

Franz Jervidalo

kommer oprindeligt fra Nordjylland. Han har boet og undervist syv år på skolen i Stockholm og har afholdt kurser i yoga og meditation i hele Sverige. I 1985 kom han til København og leder nu Skandinavisk Yoga og Meditationsskole der.

Franz har 30 års erfaring med undervisning i yoga og meditation, og han underviser i mange sammenhænge, f.eks. blandt sportsfolk, gymnastiklærere og ansatte i sundhedssektoren. Franz varetager desuden kurser i virksomheder med træning i at anvende yoga og meditation i hverdagen til at forebygge stress.

Agnidhara

Agnidharakommer fra Finland. Hun begyndte at bruge yoga i slutningen af 80’erne mens hun uddannede sig til, og arbejdede som konservator. I 1995 startede hun på yogalæreruddannelsen efter Tremånederskurset og overgik fra at bevare den materielle tradition til at bevare den åndelige.

Efter i længere tid at have boet og undervist på Håå Retreat Center og på skolen i København, bor Agnidhara nu i Helsinki i Finland hvor hun begyndte sin undervisningsvirksomhed i efteråret 2007.

Gyanashakti

Gyanashaktier fra England, men har tilbragt en stor del af sit liv i Sverige. 

I 1990erne arbejdede hun som fysioterapeut indenfor hjerterehabilitering i Stockholm, og kom der i kontakt med Skandinavisk Yoga og Meditationsskole. I 1998 deltog hun i Tremånederskurset i Håå. Det var en livsændrende oplevelse som gav et nyt perspektiv – yoga og meditation virkede på et dybere plan sammenlignet med fysioterapi.

Gyanashakti boede i Håå og på skolen i Stockholm i syv år, mens hun tog sin yoga- og meditationslæreruddannelse. Derefter underviste hun periodevis i Oslo et par år for siden at vende tilbage til England i 2007, hvor hun nu underviser i London.

Cecilia Strömbeck

voksede op i Stockholm. Hun opdagede Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i sine gymnasieår og efter at have deltaget i og bagom flere retreats i Håå, besluttede hun sig for at deltage i yogalæreruddannelsen.

Cecilia var virksom på Håå Retreat Center i nogle år, hvor hun bl. a. var primus motor bag Kursusstedets økologiske landbrug og var en ivrig deltager i aftener med sange og sufi-danse. Hun er en dygtig danser med interesse for traditionelle danser fra forskellige kulturer.

Cecilia underviser nu på vores skole i Stockholm.

Vijayananda

  voksede op i Trollhättan, i Sverige. Mens han arbejdede med lyd, musik og akustik i Göteborg, begyndte han meditere regelmæssigt og søgte yoga som et supplement til hans meditation. Da han deltog i et aftenkursus på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole, blev han fascineret af den virkning yoga havde på både krop og sind. Han besluttede at gå dybere ved at deltage i 3-månederskurset på Håå Retreat Center.

Vijayananda blev stærkt påvirket af denne retreat-oplevelse og valgte at påbegynde 4-års-fuldtidsuddannelsen til yogalærer for at på den måde kunne inspirere og sprede yoga til andre.

Fahmina Alie

er fra Stockholm. I hele sit liv har hun haft en stærk tiltrækning til områder som personlig udvikling, 
transpersonlig psykologi, metafysik og forskellige udtryksformer, herunder poesi. 
Da Fahmina opdagede potentialet ved yoga og meditation, blev hun inspireret til at gå i dybden med de autentiske metoder og fandt Håå Retreat Center. Der deltog hun på tremånederskurset og flyttede derefter ind i ashrammen senere samme år for at begynde yogalæreruddannelse og fortsætte med at uddybe sin forståelse.

Sally Bohlin

kommer fra Stockholm. I de sidste år som teenager blev der vækket en trang til at søge efter åndelig kendskab, og Sally begyndte med yoga. I nogle år studerende hun til ingeniør, arbejdede som lærer og lejrskoleleder og engagerede sig i miljøspørgsmål. 

Efterhånden blev viljen til at fordybe sig i yoga og meditation stærkere og Sally deltog i tremånederskurset på Håå Retreat Center. Et år senere flyttede hun ind i ashrammen og begyndte yogalæreruddannelsen for at fortsætte arbejdet med sig selv og for at kunne sprede yogaen.