Oplev Yoga Nidra

Vejledt dybdeafspænding – Inspiration til et rigere liv

To dybdeafspændinger fra Nyasa Tantra, vejledt af Swami Janakananda.

Det eneste du behøver gøre er at ligge ned og lytte til instruktionerne – helt stille og med lukkede øjne.

Forlaget Bindu, 2012: REMASTERET

ISBN: 9789197789417

Spilletid: 78 min.  Sprog: dansk

Fås også på svensk, engelsk og tysk.

Køb digital version

Bestil Cd'en

Afspænding er en tilstand, som bedst opnås ved brug af en teknik der er udviklet med det formål at udløse og opretholde denne tilstand. Blodtrykket normaliseres, immunforsvaret styrkes, hjernen slapper af og samarbejder bedre. Alle kroppens organer og sanser får en hvile, som søvnen sjældent giver. Derfor skærpes sanserne og du føler dig veloplagt bagefter.

Jo bedre du kender Yoga Nidra, jo lettere glider du ind i den afspændte tilstand. Og efterhånden som du lærer harmonien at kende kan du fremkalde den på et øjeblik – midt i dagens aktiviteter.

Det særlige ved Yoga Nidra er at den berører alle dele af dit væsen med de forskellige metoder som den indeholder. Efter en grundig bevidstgørelse og afspænding af krop og sind bruger jeg bl.a. chakraernes mantra (bestemte lydstavelser) og visuelle symboler – til at vække og harmonisere disse energi- og bevidsthedsområder.

Roop Verma blev i denne forbindelse inspireret til som den første at indspille chakraernes ældgamle musiksymboler – dem oplever du sammen med min tekst og vejledning under den dybe Yoga Nidra."

Swami Janakananda

Denne CD indeholder:

yoganidracd-plade-dk-0021. Helheden i din Natur
Afspændingen Yoga Nidra til lyde fra moder jord. Komponeret og vejledt af Swami Janakananda. 20:10

2. Rejse gennem oplevelsens univers
Musik komponeret og spillet på Swara-Mandala harpe af Roop Verma. 12:28

3. Opdagelsen af dig selv
Den dybe Yoga Nidra. Afspændingen er tilpasset og vejledt af Swami Janakananda, til musik på Swara-Mandala harpe og sitar af Roop Verma. 45:17

Inden du bruger CD’en, så læs informationshæftet, som følger med CD’en. Den fortæller om baggrunden til Yoga Nidra, og beskriver hvordan man kan få det fulde udbytte af de to afspændinger.

Yoga Nidra dybdeafspændingerne er god hjælp til stresshåndtering, mental træning og til at opnå meditationstilstanden.

Litteratur og videnskab:

Læs Swami Janakanandas artikel:
Tantra og Yoga Nidra – om viden og metoder i Tantra, som ligger bag de tantriske ritualer og gør Yoga Nidra så enestående effektiv.

Videnskabelige studier foretaget i London og Danmark i 2002 på yogalærerne ved Skandinavisk Yoga og Meditationsskole, medens de lyttede til CD’en Oplev Yoga Nidra, viser at der sker op mod 65% forøgelse i dopamin-produktionen under udøvelsen af Yoga Nidra.

Den første videnskabelige undersøgelse (der vores lærere blev undersøgt medens de lyttede til Oplev Yoga Nidra) blev lavet i København i 1999. Den blev publiceret i tidsskriftet Human Brain Mapping, Volume 7 Issue 2, sider 98-105 og online.

Flere inspirerende artikler om Yoga Nidra i Læsesalen

 

Sagt og skrevet om Oplev Yoga Nidra

Jeg er meget imponeret over CD’en. Jeg modtager mange anmodninger om at omtale forskellige CD’er som jeg ikke reagerer på, fordi kvaliteten ikke altid er særlig god.

Denne CD er mere end undtagelsen der bekræfter reglen, heraf min begejstring. Jeg nyder den ikke bare fordi den er et kvalitetsprodukt, men fordi jeg ud fra instruktionerne og stemmen som vejleder kan mærke, at visdom og erfaring, sammen med en mild styrke og kraft er grundlaget for Swami Janakanandas vejledning af dybdeafspændingerne.

Lisa McColley Anderson (Dr Lisa Love), USA

Vi regnede ikke med at de mediterende i den grad var i stand til at styre deres bevidsthed.

Brain researcher Troels Kjær, The Kennedy Institute, Copenhagen, Denmark

Jeg har haft Oplev Yoga Nidra Cd'en en måneds tid. Jeg synes instruktionerne på Cd'en er klare og enkle at følge. Jeg bruger den lange dybdeafspænding som det første hver morgen og tidligt om aftenen den korte version og en meditation. Jeg føler mig definitivt mere afspændt og allerede nu bedre i stand til at håndtere hverdagens modgang, og det ser ud til at virkningen vinder i styrke. Det er en glæde at lave Yoga Nidra og jeg har ikke haft brug for selvdisciplin for at motivere mig selv. Jeg ville ønske jeg havde fundet denne CD for mange år siden da jeg har lidt af depressioner gennem lang tid og jeg er overbevist om at Yoga Nidra allerede har hjulpet. Endnu en gang tak for Oplev Yoga Nidra Cd'en.

Margaret Green, UK

Min mest afslappende træning nogensinde:
Jeg er begyndt at lave tyve minutters daglig yoga nidra (det vil sige, at det har jeg gjort den seneste uge) – og det er den fedeste måde at træne på – da den sådan set bare kræver, at du ligger dig ned og lukker øjnene. Det er en ikke-aktiv form for yoga, hvor du systemisk dybdeafslapper hver eneste muskel i kroppen og forbereder sindet på dyb søvn. Træningen kræver blot, at du er bevidst og lyttende. I flere årtier har det være videnskabeligt bevist, at yoga nidra forbedrer dit immunforsvar, normaliserer dit blodtryk, reducerer stress, angst, hovedpine, mavepine og brystsmerter. Det har selv hjulpet soldater til at håndtere post-traumatisk-stress-disorder.
Jeg laver det til cd’en Oplev Yoga Nidra...

Karen Pallisgaard, Sundhedsredaktør, ugebladet Femina

Det er et hit, hvis man kan sige hit om en afspænding.

A. Thomson, terapeut og New Age boghandler i England

Hjemme anvender jeg "oplev yoga nidra" cd´en 2 - 3 gange om ugen. Den afslapning jeg oplever er helt fantastisk. Jeg har opdaget, at min verbale forståelse forstærkes, når jeg praktiserer yoga nidra. Minder, oplevelser og erfaringer siver frem og jeg oplever at mit forhold til mig selv forandres langsomt men sikkert. Mit selvværd styrkes - og jeg bliver mere og mere omsorgsfuld overfor mig selv (venlig, tålmodig og tilladende). Det føles ekstremt godt. Som oplevelsen af at finde ro og føle sig befriet nu og da. Hilsen.

Anneli Wiberg, Sweden

Efter kurset har jeg fortsat med at bruge Yoga Nidra CDen og jeg har opdaget andre fordele, som f.eks. mindre uro og forbedret søvn. Jeg er vældig taknemlig for at Swami Janakananda formidler sådan en vidunderlig gave til menneskeheden. Tak.

Liam Phillips, Australia

Jeg er altid mere afslappet og fuld af energi og i stand til at klare dagen bedre efter jeg bruger Cd'en. Jeg har givet Yoga Nidra Cd'en som gave til mange venner, og de har også fundet den gavnlig.

Anne Clutterback, Mackay, Australia

Det bliver ved med at forbløffe mig at disse tilsyneladende enkle instruktioner kan have så stærk en effekt. Min søvnkvalitet er forbedret meget siden jeg begyndte at bruge Cd'en.

Nicola Birch, London

Yoga Nidra ligner ikke noget jeg tidligere har hørt. Den akkompagneres af naturlyde, og af den indiske musiker Roop Verma. Blandt andet spilles lydsymboler for de forskellige chakra, fra den musiktradition som kaldes Nada Yoga. Oplevelsen af en sådan øvelse bliver naturligvis individuel. Selv finder jeg den helt fascinerende. Jeg føler mig opfrisket og vitaliseret efter øvelsen, og jeg har i sinde at fortsætte med den.

Nils-Olof Jacobson, i tidskriftet Sökaren i Sverige

Efter at i adskillige år have ført en stresset tilværelse med et arbejde som næsten ødelagde min evne til at leve i nuet, er jeg igen begyndt at glædes ved hver ny dag, at ikke unødig bekymre mig om morgendagen. Jeg har lært at le igen. Jeg synes det er fantastisk.

E. Berg, Ludvika, Sverige