Vælg en side

Lærerne på skolen i København

Swami Bháwaná Murti Saraswati

er vokset op i Danmark. Han arbejdede som gartner i en årrække, indtil han mødte Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i 1973, da skolen lå på Nordkrog i Hellerup. 

Efter en årrække med on and off yoga, besluttede han sig for at deltage på et meditationskursus (Antar Mauna) i 1979. Dette inspirerede ham så meget, at han flyttede ind i ashrammen i København.

Efter et tremånederskursus i 1980 startede han så sin yogalæreruddannelse og blev boende i Håå de næste par år og fortsatte i de andre afdelinger. 

Han har siden da undervist rundt om i Norden i yoga og meditation. Bor nu i Lyngby ved København og har travlt med at undervise special hold såsom øjenyoga, chakra kurser, meditation, firmayoga m.m. Han dyrker fortsat sin interesse for økologi og havebrug – og er desuden biavler.

 Carsten Caroc

fik som 19-årig vakt sin interesse for yoga på et højskoleophold. Det ledte nogle år senere til et 14-dages kursus på Håå Retreat og Kursuscenter. I 1998 deltog han på tre-månederskurset for herefter at begynde sin yoga- og meditationslæreruddannelse. Carsten underviste tre år i Stockholm, før han flyttede tilbage til København for at undervise der.

I 2006 blev Carsten optaget på Kunstakademiet i København, hvor han uddannede sig sideløbende med yogaundervisningen i Købmagergade. Carsten opfatter det at undervise i yoga som en kunstart, lige så vel som at yoga og meditation er en vigtig inspirationskilde for ham som billedkunstner. Carsten bruger også sit kunstneriske talent som grafisk designer hos Skandinavisk yoga og Meditationsskole.

Carsten bor på Nørrebro med Leyla, som arbejder på kontoret ved Skandinavisk Yoga og Meditationsskole, og deres to piger.

Franz Jervidalo

kommer oprindeligt fra Nordjylland. Han har boet og undervist syv år på skolen i Stockholm og har afholdt kurser i yoga og meditation i hele Sverige. I 1985 kom han til København og leder nu Skandinavisk Yoga og Meditationsskole der.

Franz har 30 års erfaring med undervisning i yoga og meditation, og han underviser i mange sammenhænge, f.eks. blandt sportsfolk, gymnastiklærere og ansatte i sundhedssektoren. Franz varetager desuden kurser i virksomheder med træning i at anvende yoga og meditation i hverdagen til at forebygge stress.

Anders Brysting

har altid interesseret sig for yoga, og har siden 1992 for alvor fordybet sig i yogaens forskellige dele.

I 1995 begyndte han på yogalæreruddannelsen ved Skandinavisk Yoga og Meditationsskole. Der lært han om den Tantriske Yogatradition gennem Swami Janakananda, og herfra har han også sin første erfaring i at undervise.

Naturlig nysgerrighed har drevet ham til at udforske og praktiserer mange af yogaens aspekter: Asana, Pranayama, Mudra og Bhanda, og også forskellige former for meditation så som Indre Stilhed (Antar Mouna) og Dynamisk Meditation (Ajapa Jap) og andre mere esoteriske og okkulte meditationsformer. Dette er først og fremmest sket gennem hans egen grundige praksis både i dagliglivet og på forskellige kurser og retreats.

For Anders er det at undervise i yoga og meditation ikke bare et job; men et engagement og et ønske om at give andre muligheden for at berige deres liv. Anders har undervist blandt andet i Århus og i Odense og har siden 2011 boet og undervist på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i København