Vælg en side

Meditation
“Energiens Kilde”

Tilmelding - klik her for at vælge kursus og tilmelde dig

MeditationPå kurset i Energiens Kilde meditation lærer du meditationen Energiens Kilde og dybdeafspændingen Yoga Nidra. Der vil også være orientering omkring brugen af meditation og afspænding i hverdagen.

I denne meditation bruges et dybt og roligt åndedræt som siges at styrke og rense kroppens energifelt. Gennem at slippe de ubevidste spændinger som findes i det normale åndedræt og dermed i nervesystemet, frigøres der energi. Det giver overskud.

Ved hjælp af bl.a. et mantra fordybes tilstanden yderligere og dit sind koncentreres.

Det har vist sig ved målinger, som vi har foretaget i samarbejde med læger ved universitetsklinikken i Köln, at hjernen, i den afspændte “alfa”-tilstand, ikke reagerer på pres under denne meditation. Hvis du giver dig tid til at sidde en lille halv time, kommer du derfor ind i en dyb ro – som påvirker resten af din dag.

Energiens Kilde meditation hører til Kriya Yoga traditionen. Dens virkning kan meget vel tilfredsstille dig fuldt ud, men også give dig lyst til at lære mere, f.eks. Ajapa Japa på et 10- og 14-dages kursus på Haa Retreat Center, eller det mest virkningsfulde i denne del af traditionen, den store Kriya Yoga. Et forløb som består af mere end 20 dynamiske og fordybende processer. Den læres af Swami Janakananda på 1- og 3-månederskurserne i Håå.

Om Energiens Kilde meditation

Energiens Kilde
Ved brug af meditation over længere tid kan hjerneaktiviteten ændre sig vedvarende. Den som mediterer regelmæssigt har altså en varig afspændingseffekt – også i hverdagen.

Psykisk energi
Energi er mere end en opdagelse i vor tekniske tidsalder. «Prana», «Ki», «Mana», «Odins kraft» – den psykiske energi har man kendt til i alle tider.

Om meditation og afspænding

Skumringstimen
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation – hun kaldte det noget andet.

Om dybdeafspænding

Meditativ dybdeafspænding
En introduktion til Yoga Nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga Nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga Nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga Nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga Nidra…

Kontakt

Købmagergade 65
1150 København K

33 34 35 36
kbh@nullyoga.dk
 Facebook