Vælg en side

Grundkursus i yoga og meditation

i hjertet af København nær Nørreport

Grundkursus er for alle

Det kræver ikke forudgående kendskab at deltage i et grundkursus i yoga og meditation. Alle kan være med.

Vi arbejder med:

  • Lette fysiske øvelser og stillinger
  • Klassiske yogastillinger
  • Næseskylning
  • Åndedrætsøvelser
  • Afspænding
  • Koncentration
  • Meditation

Hvert yogaprogram har en virkning i sig selv og forbereder dig samtidig til næste lektion. Du får størst udbytte af dit grundkursus i yoga og meditation, hvis du også praktiserer øvelserne derhjemme.

Yogastillinger

Vores grundkursus i yoga og meditation starter altid med enkle spændingsfrigørende øvelser, som smidiggør og stimulerer hele kroppen. Herefter følger mere dynamiske øvelser, som særligt styrker ryg og balance, og til sidst gennemgår vi de dybtgående klassiske yogastillinger.

Åndedrætsøvelser

Med åndedrætsøvelser kommer du i kontakt med din fysiske og psykiske energi, og du får styrket din koncentration og handlekraft.

Åndedrættet afspejler din tilstand, uanset om du er rolig, sløv, nervøs, klar eller fx ophidset. Ved regelmæssig anvendelse styrker åndedrætsøvelser nervesystemet, afspænder hjernen og forbedrer balancen mellem hjernehalvdelene. Således kan du også bruge åndedrætsøvelserne til at ændre på din tilstand og slippe for mentale spændinger, stress og depression. 

Afspænding og Yoga Nidra

Vi anvender enkle afspændingsteknikker, som du kan bruge når som helst i din hverdag.

Derudover arbejder vi med Yoga Nidra – en bevidst dybdeafspænding, der forstærker virkningen af de fysiske yogastillinger og giver din krop, dit sind og dine sanser en hvile, som søvnen sjældent giver.

I Yoga Nidra kontakter du gennem lærerens instruktioner vågent kroppens forskellige dele, sanser og organer – og hjernen slapper af og samarbejder. Du oplever de psykiske centre (Chakra), symboler og billeder og lærer hvordan du får en beslutning til at virke.

Yoga Nidra er en unik metode, der efterhånden som du praktiserer den igen og igen vænner dig til den afspændte tilstand i krop og sind, så du med tiden kan fremkalde den med åbne øjne midt i hverdagens aktiviteter.

Tratak – en koncentrationsteknik

Med koncentrationsteknikken Tratak træner du evnen til afspændt at holde opmærksomheden ved én ting.

Tratak opløser spændinger omkring øjnene og gør det lettere at visualisere.

Meditation

På grundkursus i Yoga og Meditation bliver du introduceret til de første par trin i meditationerne

Niveau-beskrivelse – Grundkursus

På vores grundkursus lærer du de grundlæggende fysiske yogaøvelser og de første åndedrætsøvelser. Du får alle de væsentlige instruktioner i dybdeafspændingen Yoga Nidra. Du øver dig i at være i de klassiske yogastillinger i et par minutter og at sidde i meditationsstilling i op til 15 minutter ad gangen. Samtidig får du en grundlæggende erfaring med de første trin af meditationerne Energiens Kilde og Indre Stilhed.

Hos os starter du altid med et grundkursus. Også selv om du tidligere har lært yoga et andet sted, for det er sjældent ensbetydende med, at du kender det, vi underviser i.

For at gå videre til mellemtrin skal du have taget mindst et let mellemtrin eller to hele grundkurser, og have fået alle instruktioner med, også til de mentale teknikker: Yoga Nidra, Indre stilhed og Energiens Kilde.  

 

Inspiration og mere læsning

Om yoga

Yoga
Ikke et ondt ord om sved og anstrengelse, men med yoga er der tale om et velvære der grunder sig på andre principper.

Yoga og den finere energi
Selv om «De små luft- og spændingsfrigørende øvelser» er det første yogaprogram du møder på vores kurser, er det ikke bare for begyndere, det har også en dybere virkning. Pawanmuktasana, som det også hedder, ses ud fra en viden om vitalenergien, som i Indien kaldes Prana og i Kina Ki.

Om åndedrætsøvelser

Hvorfor holde vejret?
Yogaens åndedrætsøvelser virker stærkt og præcist.

Rigelig med ilt!
Lægen blev nervøs: Opstår der mangel på ilt når jeg laver åndedrætsøvelser og holder vejret? Så han undersøgte sagen.

Træk vejret gennem næsen!
Det giver mere ilt til blodet, styrker immunforsvaret og er også godt for hjertet.

En EEG-måling på vekselåndedrættet, Nadi Shodana 
En forbedret balance i hjernen gør dig klar, optimistisk og udadvendt!

Om næseskylning

Læs introduktionen til næseskylning her >>

Om dybdeafspænding

Meditativ dybdeafspænding
Lidt introduktionssnak om Yoga Nidra.

Billeder af hjernens aktivitet under Yoga Nidra
Et nyt kapitel i forskningen på meditation, blev det kaldt da forskerne offentliggjorde billederne af yogalærere under Yoga Nidra. Billederne blev taget med et af den moderne medicins mest avancerede instrumenter, PET-skanneren på Rigshospitalet i København.

Tantra og Yoga Nidra
For første gang fortæller Swami Janakananda om viden og metoder i Tantra som ligger bag de tantriske ritualer og som gør Yoga Nidra så enestående effektiv og dyb blandt afspændinger. Om Nyasa, Chakra, bevidsthed og beslutningen i Yoga Nidra.

Hvad de dog bruger det til
Menneskers meget forskellige erfaringer med Yoga Nidra...

Om meditation og afspænding

Skumringstimen
Har vi haft en levende meditationstradition i Norden? Mediterede bedstemor? Måske uden at have vidst at det var meditation - hun kaldte det noget andet.

Om Indre stilhed meditation

Indre Stilhed meditation
Om den tantriske meditationen Antar mauna (Indre stilhed) - og om dens forfædre og søskende. En perle af en meditation - på én gang den mest grunnlæggende og avancerede. Den inledes med metoder som gør dig selvstændig i forhold til påvirkninger - såvel indre som ydre.

Om evnen til at opleve
«Nævn trolden ved navn, så sprækker den», siger de gamle eventyr. Lærerens fornemste opgave er at vække eleven til at kunne opleve. Den måske mest frigørende og helbredende evne vi ejer.

Om Energiens Kilde meditation

Energiens Kilde
Ved brug af meditation over længere tid kan hjerneaktiviteten ændre sig vedvarende. Den som mediterer regelmæssigt har altså en varig afspændingseffekt – også i hverdagen.

Psykisk energi
Energi er mere end en opdagelse i vor tekniske tidsalder. «Prana», «Ki», «Mana», «Odins kraft» – den psykiske energi har man kendt til i alle tider.

Kontakt

Købmagergade 65
1150 København K

33 34 35 36
kbh@nullyoga.dk
 Facebook

Købmagergade 65, 1150 København K, Denmark