Ledige pladser Få ledige pladser Kurset er fuldt, men tilmeld dig alligevel og kom på venteliste
HoldNavnStatusUgedagTidLærerStart datoGangePris
22102En halv søndag med yoga og meditation - begyndere og fortsættereSøndag10:00 - 13:00Gyanashakti .06-02-20221275 / 225 krP Vis mer
22114En halv søndag med yoga og meditation - begyndere og fortsættereSøndag10:00 - 13:00Gyanashakti .20-03-20221275 / 225 krP Vis mer
22120En halv søndag med yoga og meditation - begyndere og fortsættereSøndag17:00 - 20:20Gyanashakti .22-05-20221275 / 225 krP Vis mer

En halv dag med yoga og meditation

– for begyndere og fortsættere.

Har du lyst til at bruge lidt længere tid, en halv dag med yoga og meditation? I stedet for at haste hertil fra arbejde, kan du opleve dagen i et roligere tempo. Det er weekend!

Som begynder får du en god introduktion og forsmag til yogaens gavnlige effekter. Som allerede praktiserende, vil du have mulighed for at forfine dine stillinger, og mærkere den stærke effekt ved en lang yoga-session.

På et halvdagskursus kan du udforske hvad den klassiske yoga kan gøre for dig. Hér oplever du både den fysiske del af yogaen og de finere værktøjer såsom åndedrætsøvelser, afspænding og meditation. Kombinationen af yogaens forskellige metoder bekæmper stress og frigiver spændinger fysisk og mentalt. Du kommer i en dybere afslapning, som giver dig fornyet energi.

Efter kurset, kan du nyde resten af din søndag, med fornyet energi, og være klar til den kommende uge!

Undervisningen omfatter
På kurset praktiserer vi et udvalg af øvelser og teknikker, som du senere kan anvende, når du er alene.
     Der indgår en række afvekslende forløb, hvor der arbejdes med krop og åndedræt, dybdeafspænding, koncentration og meditation. Øvelser og metoder der supplerer hinanden og tilsammen udgør en helhed. 

Fysiske øvelser: Vi begynder med enkle, lette øvelser, der løsner op i muskler og led, og går derefter over til mere dynamiske og dybtvirkende øvelser.

Afspænding: Vi arbejder med Yoga Nidra, en meditativ dybdeafspænding, hvor du gennem lærerens instruktioner vågent kontakter og afspænder sindets forskellige lag. Yoga Nidra er en bevidst dybdeafspænding, der bringer dig i større kontakt med dig selv og stabiliserer den indre balance.
Når krop og åndedræt er afspændt bliver det lettere at arbejde med koncentration og meditation.

Tratak: En øjenstyrkende teknik som fremmer evnen til spontan koncentration.

Meditation: I løbet af kurset indlæres de første trin af meditationen “Energiens Kilde”. Det er en teknik, som bygger på et åndedræt, der frigør spændinger og giver energi. Teknikken fordybes gennem opdagelsen af nogle af kroppens centrale energistrømme. Gennem bl.a. et mantra fordybes tilstanden yderligere og dit sind koncentreres.
Det har vist sig ved målinger, som vi har foretaget i samarbejde med læger ved universitetsklinikken i Köln, at hjernen under denne meditation befinder sig i den afspændte “alfa”-tilstand og ikke reagerer på pres. Hvis du giver dig tid til at sidde en lille halv time, kommer du derfor ind i en dyb ro – som påvirker resten af din dag.

I kurset indgår også de første trin af meditationen “Indre Stilhed”. Det er en helt grundlæggende teknik inden for al meditation. Du lærer at spænde af over for påvirkninger som lyde, tanker og følelser, og du opøver evnen til at hvile i dig selv – at opleve og handle bevidst.

Husk:
Det er ikke behageligt at lave yoga med fyldt mave, så undlad at spise umiddelbart inden du kommer. Tag bekvemt tøj med til
undervisningen. Ved at bruge kroppen i de forskellige yogaøvelser og stillinger opdager du den på ny, udvikler en større følsomhed og opnår velvære og mere overskud.

Kontakt skolen

33 34 35 36
kbh@yoga.dk
 Facebook
Instagram

Købmagergade 65
1150 København K