Yogastillinger

Yogaens mange stillinger, asana, er ofte navngivet efter dyrene, deres måde at strække sig, og hvordan de på anden vis holder kroppen smidig og frisk.

Her ser du en stilling, som du måske ikke tror, du kan lave, men med lidt vejledning er den let at udføre. Den hedder Klovnen og er en balancestilling i det system af stillinger, der populært kaldes Hatha Yoga.

I yoga arbejdes med forskellige dele af kroppen. Hver stilling har sit formål og sin virkning. Der findes lette øvelser for begyndere, som på kort tid kan give velvære, og mere dybtgående stillinger for den videregående.

Kroppen kan dagligt vænnes af med at være træg og stiv: kirtler, nervesystem, hjerte og tarme påvirkes og holdes smidige, eller de genoptrænes og aktiveres.

I modsætning til for eksempel katten, som instinktivt strækker sig, så lærer vi at gøre det bevidst.

Den erfaring, yogaen giver os, får os til at fortsætte med at bruge det, som vi føler, at vi har behov for. Ellers behøver det ikke at forstyrre vores måde at leve på.

Læs mere om yogastillinger >>

Næste: Yogaens åndedrætsøvelser >>

Mobil Navigation

Du får adgang til hovedmenuen ved at klikke på ikonet ”3 linier”, øverst til højre på skærmen

Undermenu til de enkelte punkter i hovedmenuen vises, når du klikker på ikonet ”3 prikker og linier”, øverst til venstre på skærmen.